FiveGame SA:MP GameMod, Tutoriale
Grand Theft Auto Multiplayer


Ţin să te anunţ că http://fivegame.amforum.net este în căutare de moderatori pentru diferite categorii ale forumului, acestea sunt Ajutor Scripting, Gamemode-uri , Filterscript-uri, Designer

Că să fiţi moderator trebuie să intepliniti următoarele cerinţe:

Să aveţi minim 15 ani. Să aveţi experienţă în PAWN sau C++. Să vorbiţi corect şi să scrieţi corect. Să respectaţi pe ceilalţi din jur. Să aveţi minim 1-2 ore dedicate forumului pe zi.

FiveGame SA:MP Daca aveti orice fel de intrebari nu ezitati sa ne contactati. O zi buna, Echipa FiveGame.AmForum.Net
93.119.26.230:7777

Grand Theft Auto Multiplayer


Ţin să te anunţ că http://fivegame.amforum.net este în căutare de moderatori pentru diferite categorii ale forumului, acestea sunt Ajutor Scripting, Gamemode-uri , Filterscript-uri, Designer

Că să fiţi moderator trebuie să intepliniti următoarele cerinţe:

Să aveţi minim 15 ani. Să aveţi experienţă în PAWN sau C++. Să vorbiţi corect şi să scrieţi corect. Să respectaţi pe ceilalţi din jur. Să aveţi minim 1-2 ore dedicate forumului pe zi.

Februarie 2018
LunMarMierJoiVinSamDum
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728    

Calendar

Flux RSS

Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 
Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Cine este conectat?
In total sunt 10 utilizatori conectati: 0 Inregistrati, 0 Invizibil si 10 Vizitatori :: 1 Motor de cautare

Nici unul

Vizualizeaza toata lista

Parteneri


forum new Fivegame RPG
http://rpg-fivegame.esy.es
Fan http://mobiclub.hi2.ro


Salut, vreau sa va anunț ca în

  Nu exista anunturi disponibile


  Distribuiţi
  In jos
  Shower
  Manager
  Manager
  Mesaje : 225
  Data de inscriere : 11/10/2015
  Varsta : 24

  Regulament Departamente General

  la data de 20/10/2015, 22:33
  Reguli generale

  - membrii factiunii trebuie sa respecte regulamentul general al serverului. incalcarea unei reguli din regulamentul serverului poate fi sanctionata cu FW/uninvite, pe langa sanctiunile prevazute de regulamentul serverului.
  - limbajul vulgar / insultele se sanctioneaza cu avertisment verbal (AV), faction warn (FW), sau uninvite, in functie de situatie.


  exemple:
  - pentru limbaj vulgar / insulte la adresa altor jucatori, membrii risca FW sau uninvite.
  - pentru comportament agresiv, cum ar fi "mars ma", membrii risca avertisment verbal / FW, in functie de gravitate.
  - injuriile si jignirile grave se sanctioneaza cu FW. Injuriile grave repetate sunt sanctionate direct cu uninvite.
  - jignirile usoare ('n00b-ul drq', 'mars', 'esti prost/destept/fraier') se vor sanctiona cu AV sau FW, in functie de gravitate.
  - limbajul vulgar asupra liderului si a membrilor se sanctioneaza aspru, in functie de decizia luata de lider.

  - spam-ul pe chatul /r este sanctionat in functie de gravitate, cu AV, FW sau uninvite.
  - trebuie sa respectati liderul & subliderul, si sa faceti ce vi se spune, in caz contrar riscati sanctiuni.
  - deathmatch-ul (DM) aiurea este sanctionat cu FW sau uninvite, in functie de gravitate si de abateri.
  - DM-ul in masa si DM-ul cu hunter/hydra va fi sanctionat de admini cu 100FP si ban cateva zile.
  - este interzis sa folositi masinile factiunii in scopuri personale
  - injuriile/jignirile folosind /m se sanctioneaza cu uninvite cu FP. Uneori se poate primi si ban.

  Liderul trebuie sa ia decizia cea mai corecta in functie de situatie.


  Reguli activitate

  - membrii care nu se logheaza pe server timp de 3 zile si nu au o cerere de inactivitate primesc uninvite.
  - cei care nu au minim 7 zile in factiune nu pot depunde o cerere de inactivitate.
  - nepostarea raportului de activitate se sanctioneaza cu FW.
  - neprezentarea la o sedinta sau antrenament fara a posta o cerere de invoire este sanctionata cu FW. tot cu FW pot fi sanctionati si playerii ce sunt AFK in timpul unei sedinte/antrenament.
  - se poate acorda un singur FW pentru neparticipare la activitatile factiunii dintr-o zi (ex: daca un player lipseste la sedinta si antrenamentul factiunii care sunt in aceasi zi, acesta va primi un singur FW)
  - playerii ce nu detin job-ul stabilit de conducerea factiunii pot fi sanctionati cu FW
  - playerii ce fac parte din factiune de mai putin de 7 zile si nu isi posteaza raportul de activitate vor primi uninvite

  Skinuri

  - membrii factiunii sunt obligati sa poarte skin-urile specificate in topicul cu 'skin-uri' din forumul factiunii. daca un player e atentionat ca are un skin gresit si nu doreste sa schimbe skin-ul, acesta poate fi sanctionat cu FW.
  - doar fetele pot folosi skin-ul de fata al factiunii.

  Reclamatii factiuni

  - liderul poate respinge reclamatiile care nu respecta modelul sau contin jigniri, dar playerul care a facut reclamatie are dreptul sa refaca reclamatia. reclamatiile ce contin jigniri vor fi sanctionate cu suspend 1-7 zile pe forum de catre admini.
  - subliderul unei factiuni are dreptul de a raspunde la reclamatii, cu acordul liderul, dar in cazul unor greseli in reclamatii, liderul va fi sanctionat, nu subliderul.
  - playerii care fac reclamatie nu au dreptul de a face o alta postare pentru aceasi reclamatie. postarile facute aiurea in topicul cu reclamatii sunt sanctionate cu suspend 1-7 zile pe forum. liderii au dreptul de a respinge o reclamatie daca playerul care a postat reclamatia posteaza aiurea in topic.

  Acordare wanted

  Wanted 1 - se acorda pentru furt (masina, bicicleta, etc.), neconformare ordin la jail.
  Wanted 2 - pentru atacarea unui civil
  Wanted 3 - atacarea unui politist (*politistul atacat acorda wanted-ul), port de droguri, neconformare ordin
  Wanted 4 - in cazul unei crime (omorarea unui politist, civil etc./ *politistul atacat acorda wanted-ul) doar in cazul in care sunteti martor
  Wanted 5 - kamikaze (omorarea mai multor jucatori bubuind o masina, avion etc.)
  Wanted 6 - runner, complice la rob, hack (armura, grenade, arme inexistente in GunShop, etc.), deconectarea din joc pentru a evita politia (/q la somatii, /q in timpul unei urmariri) de minim 2 ori

  Reguli legate de wanted

  - orice jucator are drept de predare pana la wanted 6 daca in /mdc nu apare 'runner', 'cop kill', 'cop attack', 'complice' sau 'armed robbery'.
  - daca un jucator are wanted 6 doar din omoruri civili, furturi, etc., acesta are drept de predare atata timp cat acesta nu fuge cu un vehicul (bicicleta, masina, avion, etc.) cand este somat (ex: Stop, aici National Guard, te predai X?) de minim 3 ori.
  - pentru fuga cu vehicul primeste runner (wanted 6) si nu mai are drept de predare, indiferent de wanted-ul pe care il avea inainte. In schimb daca acesta fuge pe jos, o sa fie omorat cu wantedul avut.(1-6)
  - cei care ataca / omoara un politist si primesc wanted pentru asta, nu mai au drept de predare.
  - cei care se predau si nu fug cand sunt somati o sa fie luati in masina de politie si o sa fie dusi in garajul LSPD unde o sa fie arestati cu comanda /arrest nume(sau ID)
  ( poza cu locatia ).
  - se poate da /clear doar in cazul in care ai gresit wanted-ul, si in niciun caz din alt motiv. Inainte de a da un /clear se face neaparat un screenshot cu /mdc pe cel caruia i-ai acordat wanted-ul gresit iar apoi se acorda /clear-ul. Cei care dau /clear aiurea primesc /uninvite si Faction Punish in caz ca e vorba de /clear la un runner / robber.
  - cei care acorda wanted fara motiv unui numar mare de player vor fi sanctionati cu ban cateva zile sau permanent si uninvite cu 150 FP, in functie de gravitate.

  Informatii legate de confiscare permise de conducere / acordare amenzi

  Se considera condus neregulamentar mersul pe contrasens sau prin afara strazii (in locurile unde exista strada). Nu vor fi sanctionati pentru condus neregulamentar playerii ce se plimba in zone de desert (zonele de la NR, NG).

  - este interzis sa acordati amenzi/confiscati permise in apropierea zonelor folosite pentru job-uri (fisherman, puncte livrare/incarcare trucker etc).
  - este interzis sa le acordati amenzi/confiscati permisele celor ce au exam.
  - pot fi sanctionati pentru incalcarea regulilor de circulatie doar playerii care nu au wanted.
  - pentru condus neregulamentar (contrasens) politistul face un screenshot(F8) / sau video, iar apoi someaza persoana care a incalcat regulile de circulatie prin comanda /so. Daca aceasta nu opreste la 3 somatii se acorda wanted 3 (/su NUME 3 condus neregulamentar) iar mai tarziu daca este prins i se confisca si carnetul. In schimb daca aceasta opreste, i se explica detaliat si frumos pentru ce a fost oprit iar apoi i se spune sa dea /handsup pentru a i se confisca permisul.
  - comportati-va civilizat pentru ca sunteti un politist si explicati calumea de ce ii confiscati carnetul. cei care nu fac asta o sa fie sanctionati. este interzis sa ii ziceti unui player sa scrie /handsup fara a ii explica de ce.

  - daca persoana refuza sa dea /handsup i se acorda wanted 3 (/su NUME 3 neconformare ordin) si apoi se duce la /arrest si i se confisca permisul.
  - daca refuza sa fie arestat, se omoara cu wanted-ul avut
  - daca fuge cu orice vehicul, se acorda wanted 6 pentru 'runner'
  - dupa ce intra in puscarie, i se confisca si carnetul de conducere.

  - playerii ce sunt prinsi cu NOS sunt amendati cu 25000$ (/ticket NUME 25000). Acestia trebuia sa dea /handsup pentru a primi amenda. Cei care nu vor sa dea /handsup primesc wanted 3 (/su NUME 3 neconformare ordin).
  - playerii care sunt prinsi cu farurile stinse (nu sparte) dupa ora 20:00 sunt amendati cu 25000$. La fel ca si mai sus, acestia trebuiesc sa dea handsup iar daca acestia refuza sa o faca, li se acorda wanted 3, si nu li se mai da nicio amenda.
  - playerii ce au arme la vedere intr-o zona aglomerata (locurile de unde se ia un job, locurile unde se livreaza lucruri pentru joburi, mall, in interiorul biz-urilor, la spawn, zonele unde sunt multi playeri) vor avea armele confiscate de catre politisti. playerii trebuie sa scrie /handsup pentru a avea armele confiscate. refuzul unui player de a da /handsup dupa ce a fost informat ca ii vor fi confiscate armele pentru ca e interzis sa tina armele la vedere va fi sanctionat cu wanted 3. este interzis sa spuneti unui player '/handsup sau w3', trebuie sa ii explicati de ce trebuie sa dea /handsup ('Andrei99, este interzis sa tii arme la vedere. Armele iti vor fi confiscate. Scrie /handsup sau vei primi wanted 3').

  (!) Nu actionati fara dovezi (poza sau video), in caz ca sunteti reclamati si nu aveti dovezi o sa primiti FW sau avertisment verbal, in functie de gravitatea faptei (2 avertisemnte verbale = 1 FW). LA 3 FW sunteti demisi automat.
  (!) Neinformarea unui player cu motivul pentru care trebuie sa scrie /handsup ('da /handsup sau ai wanted', '/handsup sau w3') va fi sanctionata cu FW.

  Alte reguli

  - cu hunterul/hydra se merge doar dupa runnerii care sunt in aer cu un avion / elicopter.
  - nu aveti voie sub nicio forma sa trageti cu hunterul/hydra la sol, se considera DM extrem de grav si se sanctioneaza ca atare.
  - dupa cei care incalca regulile de circulatie si dupa wanted se merge doar cu masinile de politie. Nu aveti voie sa mergeti cu masinile personale / masinile 'free'. Atunci cand sunteti dupa un jucator fara drept de predare si pierdeti masina de politie, puteti lua una gasita pe strada. Asta e singura exceptie, in rest, se merge doar cu masina de politie. Cine este prins ca nu merge dupa wanted / la circulatie cu masina de politie este sanctionat.
  - detinutilor care se bat in jail li se acorda /punish intre 50 si 100 de secunde.
  - nu aveti voie sa mergeti la event-uri cu on duty. Trebuie sa fiti /duty off.
  - nu aveti voie sa arestati / omorati pe cei care au wanted si sunt la un event, exceptie facand playerii ce nu aveau drept de predare cand au mers la event.
  - nu aveti voie sa intrati in HQ-uriile inchise a altor factiuni daca nu sunteti dupa wanted. Cei care intra aiurea primesc FW.
  - cand arestati pe cineva, folosit /cuff id cand persoana a intrat in masina.
  - cand somati pe cineva, asteptati minim 3 secunde intre somatii. Nu aveti voie sa somati prin /sms, /wt si alte canale de chat, doar prin cel public.
  - nu incalcati regulile de circulatie (puteti insa sa mergeti pe contrasens daca nu aveti alta posibilitate atunci cand sunteti in urmarire).
  Politistilor care sunt prinsi pe contra-sens cu un vehicul personal de catre un alt politist, li se confisca premisul. Cei care refuza sa i se confiste permisul primesc FW (de ex. cei care refuza sa dea /handsup sau nu se conformeaza somatiilor.)
  - de fiecare data cand capturati un suspect, se va anunta pe /d 'x este la mine'.
  - civilii care stau in cladirea inchisorii fara sa aiba wanted(sau jail time) vor fi rugati sa iasa afara altfel risca wanted 1. sunteti obligati sa le explicati ca nu au voie acolo.
  - cei care refuza sa iasa afara dupa 3 somatii date intr-un interval de 1 minut o sa li se acorde wanted 1 pentru 'neconformare ordin'.
  - cei care sunt prinsi cu droguri la ei primesc wanted 3 dupa ce sunt verificati cu comanda /frisk.
  - politistii pot merge dupa wanted la war-uri.
  - politistii nu au dreptul de a detine materiale sau droguri. detinerea de droguri/materiale se sanctioneaza cu FW.
  - politistii nu au voie sa foloseasca NOS la masini.
  - politistii au dreptul de a merge dupa playerii cu wanted ce au sedinta/antrenament. este obligatia playerilor de a se asigura ca nu au wanted cand au sedinta/antrenament.
  - este interzis pentru un poliţist să omoare un jucator cu elicea de la elicopter(chiar daca are wanted fara drept).
  - este interzis pentru un politist sa omoare un jucator punand masina peste el (drive by)
  - este interzis pentru un politist sa faca kamikaze pe alti playeri (indiferent de nivelul de wanted).

  Responsabilitati politisti in functie de rank

  LSPD/LVPD/SFPD
  - rank 1: pot merge dupa toti playerii cu au wanted, cu exceptia playerilor ce au wanted pentru runner si rob. pot acorda amenzi, pot confisca droguri dar nu pot confisca permise de conducere.
  - rank 2: la fel ca rank 1, dar dupa ora 22:00 (pana la 10:00 dimineata) au dreptul de a merge dupa runneri si robberi. pot confisca permise de conducere, pot confisca droguri si da amenzi.
  - rank 3+: pot merge dupa orice wanted, pot confisca permise, pot da amenzi şi pot confisca droguri.

  Exceptii:
  - daca un politist de rank 1-2 acorda runner unui player, politistul are dreptul de a merge dupa runner.
  - daca un politist de rank 1-2 este atacat/omorat de catre un runner/robber, ii poate acorda cop attack/cop kill si sa mearga dupa el.
  - daca un runner/robber este in zona HQ-ului, orice politist are dreptul de a-l omori.

  FBI:
  - pot merge oricand dupa orice wanted. nu pot da amenzi si nu pot confisca permise.

  - pot confisca droguri.


  NG:
  - pot merge oricand dupa orice wanted. nu pot da amenzi, nu pot confisca droguri si nu pot confisca permise.

  Comenzi

  - /so ID pentru a soma. O sa-i apara automat un text cu somatia si numele lui in ea.
  - /su [nume] [wanted] pentru a acorda cuiva wanted. wanted = numarul wanted-ului dat
  - /duty pentru a primi arme (spray, mp5, m4 si deagle) iar /getgun pentru a lua arme, toate astea se dau doar in HQ-ul nostru, HQ PD sau HQ F.B.I.
  - /wanted pentru a vedea suspectii cu wanted
  - /arrest NUME pentru a aresta un suspect (indiferent de wanted-ul avut)
  - pentru a opri un fugar cu wanted, care este pe jos, se poate folosi langa acesta tazerul (SD pistol) care se primeste automat la comanda /duty sau /tazer; se poate folosi tazerul si pentru a confisca permisul unui player ce nu doreste sa scrie /handsup, dupa ce acesta primeste wanted 3 pentru neconformare ordin, si in caz ca incearca sa fuga dupa ce primeste wanted-ul.
  - pentru a deschide poarta de la PD sau garaj cand sunteti pe jos apasati tasta C sau SHIFT cand sunteti intr-o masina
  - /d pentru a scrie un mesaj pe care sa-l vada toate departamentele (F.B.I., N.G., P.D., F.D.)
  Chatul de pe /d nu se foloseste niciodata pentru discutii care n-au legatura cu departamentele, este numai si pentru a anunta starea unui suspect, cum ar fi: suspectul X este la mine, suspectul Y fuge cu un avion, etc. Nu folositi chatul pentru nimic altceva, aveti /f, /sms, /call. Cand discutati pe /d despre un suspect, folositi numele, nu id-ul. Ex: /d Andrei99 este la mine, /d andrei99 fuge cu avionul.
  - /r pentru a discuta doar cu cei din P.D.
  - /cuff pentru a lega pe cineva cu catuse. Acesta trebuia sa dea /handsup pentru a putea fi legat. /uncuff pentru a scoate catusele.
  - /confiscate [nume] [item] pentru a confisca permisul de conducere, armele sau drogurile
  Sus
  Permisiunile acestui forum:
  Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum