FiveGame SA:MP GameMod, Tutoriale
Ianuarie 2017
LunMarMierJoiVinSamDum
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Calendar Calendar

Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Andu
 
Shower
 
Vladut_212
 
xBack4BlacK
 
Margarit
 
SkiTTeL
 
KeNz[]
 
TheVladutzInfinite
 
nadgoB
 
WhiTe.=]]
 

Flux RSS


Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 


Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Cine este conectat?
In total sunt 6 utilizatori conectati: 1 Inregistrati, 0 Invizibil si 5 Vizitatori :: 1 Motor de cautare

Shower

[ Vizualizeaza toata lista ]


Recordul de utilizatori conectati a fost de 22, 16/7/2016, 15:44
Parteneri


forum new Fivegame RPG
http://fivegame.esy.es




Fan http://mobiclub.hi2.ro


Ads

    No ads available.


    Tutorial Register/Login MYSQL R39

    Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

    Tutorial Register/Login MYSQL R39

    Mesaj Scris de Shower la data de 4/6/2016, 07:56

    Salutare, azi am sa va prezint cum sa faceti un tutorial register/login mysql R39.
    Mai intai o sa va trebuiasca pluginul si includeul mysql care ip puteti gasi AICI!
    Mai intai o sa punem la inceputul GM-ului include-ul mysql.
     


    [ltr]#include [/ltr]


     
    Acum o sa definim datele de conectare


    [ltr]#define mysql_host "localhost" // aici punem ip hostului. Daca folosim in PC GM lasam localhost
    #define mysql_db "bazadate"// aici punem numele bazei de date.
    #define mysql_user "root"// aici punem numele userului de la host. Daca folositi PC lasati root.
    #define mysql_pass ""//Aici puneti parola de la host(de la phpmyadmin al hostului). In caz de folositi PC lasati asa.[/ltr]



     
    Vom crea 2 Enum-uri. Unul cu dialogurile de register/login si altul cu datele pe care le va avea playerul


    [ltr]enum
    {
        DIALOG_LOGIN, // dialogul de login
        DIALOG_REGISTER// dialogul de register
    };

    enum pInfo //numele enumului este pInfo. in el vom pune datele playerului gen Admin/Level/ Money/Experianta si altele.
    {
        pParola,//cu pParola vom lua parola din baza de date a playerului
        pID// cu pID vom lua ID-ul din baza de date a playerului
    };

    new P_Data[MAX_PLAYERS][pInfo];// Aceasta variabila este array. cu ea vom verifica 2 lucruri. id playerului si datele lui gen P_Data[playerid][pID] == 1;[/ltr]



     
    Vom crea acum un new care ne va ajuta sa conectam datele de conectarea cu baza de date


    [ltr]new handle; // handle(mâner) este cea de care ne vom folosi sa facem lagatura intre baza de date si server [/ltr]


    Acum vom crea legatura intre baza de date si server.
     


    [ltr]forward MySQLConnect();// se creaza un nou callback cu forward
    public MySQLConnect()// se face callback-ul
    {
        handle = mysql_connect(mysql_host, mysql_user, mysql_db, mysql_pass);// definim handle(manerul) ca fiind conectarea mysql la host, baza de date, parola si user-ul
        if(mysql_errno() != 0)// in caz ca aceasta va fi diferita de 0(0 inseamna ca e conectat, 1 inseamna ca nu e conectat , fiind un vector)
        {
            printf("Conexiunea la baza de date %s a esuat ---> Server Inchis ~~~", mysql_db);// va trimite un mesaj in consola
            SendRconCommand("exit");// se inchide serverul
        }
        else// altfel daca este 0(daca se face legatura)
        {
            printf("Conexiunea la baza de date '%s' cu user-ul '%s' a reusit!!!", mysql_db, mysql_user);// ne va da acest mesaj in consola
        }
        return 1;
    }[/ltr]



     
    Callback-ul MySQLConnect se va pune la OnGameModeInit pentru a fi finalizata conectarea la baza de date.


    [ltr]public OnGameModeInit()
    {
        MySQLConnect();
        return 1;
    }[/ltr]



    Se va crea un stock simplu cu care vom selecta numele playerului
     


    [ltr]stock GetName(playerid)
    {
    new Name[MAX_PLAYER_NAME];

    GetPlayerName(playerid, Name, sizeof(Name));
    return Name;
    }[/ltr]



     
    Acum vom se va crea un nou callback , la care vom apela cand playerul se conecteaza. El va arata daca are cont sau nu.
     


    [ltr]forward OnPlayerLogin(playerid);// se creaza callbac-ul
    public OnPlayerLogin(playerid)//Se creaza publicul
    {
        new rows, fields;// definim rows(randurile)si fields(domeniile)
        cache_get_data(rows, fields);//cache_get_data interogheaza date din baza de date. acele date sunt rows si fields
        if(rows)// atunci cand playerul se inregistreaza i se va crea niste randuri. Daca i se gasesc atunci cand se va conecta ii va da:
        {
            ShowPlayerDialog(playerid, DIALOG_LOGIN, DIALOG_STYLE_PASSWORD, "Logheaza-te!", "Te rog sa-ti introduci parola contuului mai jos!", "Logare", "Exit");// dialogul register
        }
        else// daca nu i se gasesc randuri, adica daca contul nu exista, atunci i se va da urmatorul dialog
        {
            ShowPlayerDialog(playerid, DIALOG_REGISTER, DIALOG_STYLE_INPUT, "Inregistrare", "Trebuie sa iti creezi un cont ca sa joci pe server. nTasteaza mai jos o parola, pentru a te inregistra!", "Inregistreaza", "Exit");// dialogul register
        }
        return 1;
    }[/ltr]



     
    Acum ca am creat dialogul care ne ajuta sa verificam daca playerul are cont sau nu , mergem la OnPlayerConnect si punem urmatoarele:
     


    [ltr]public OnPlayerConnect(playerid)
    {
        new query[100];// definim query(interogare)
        mysql_format(handle, query, sizeof(query), "SELECT * FROM conturi WHERE Nume = '%s'", GetName(playerid));// mysql format face interogarile/setarile/obtiunile/updateurile la baza de date
        //handle reprezinta conectarea la mysql, query si sizeof(queri) reprezinta interogarea
        //"SELECT * FROM conturi WHERE Nume = '%s'"- Selecteaza de la tabelul cu conturi, unde numele este %s(de exemplu eu am numele Widualk pe sa-mp. Mi se va extrage numele si
        mysql_tquery(handle, query, "OnPlayerLogin", "i", playerid);// se va interoga OnPlayerLogin. Adica mai pe scurt , cand se conecteaza se va verifica daca are cont sau nu acel player.
        return 1;
    }[/ltr]



     
    Acum ca am terminat cu callback-urile de la conectare, vom crea dialogurile.
     


    [ltr]public OnDialogResponse(playerid, dialogid, response, listitem, inputtext[])
    {
        new query[128], ip[25];// se creaza interogarea si ip.
        switch(dialogid)// se va folosi switch pentru a selecta dialogul
        {
            case [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] daca se va selecta dialogul register
            {
                if(!response)
                        return Kick(playerid);// daca se va apasa pe butonul Exit ii va da kick
                if(response)// daca se apasa pe Butonul inregistrare se vor face urmatoarele verificari
                {
                    if(!strlen(inputtext))// daca nu e scris nimic la parola
                            return ShowPlayerDialog(playerid, DIALOG_REGISTER, DIALOG_STYLE_PASSWORD, "Parola incorecta!", "Introdu-ti o parola pentru a te inregistra pe server! n", "Inregistreaza", "Exit");// ii va da din nou dialogul register cu mesajul specific

                    GetPlayerIp(playerid, ip, sizeof(ip));// definim ip-ul de mai sus
                    mysql_format(handle, query, sizeof(query), "INSERT INTO conturi (Nume, Parola, IP) VALUES ('%s', '%e', '%s')", GetName(playerid), inputtext, ip);// se insereaza in tabelul cu conturi numele playerului, parola pe care a scris-o si ip pe care il are
                    mysql_query(handle, query);// se va trimite setarile si se va interoga callback-ul OnRegistration
                    SpawnPlayer(playerid); // ii da spawn
                }
                return 1;
            }
            case [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] daca se va selecta dialogul de login
            {
                if(!response) return Kick(playerid);// si se va apasa pe butonul exit ii va da kick
                if(response)//daca se apasa pe butonul LOGARE se va face urmatoarele verificari
                {
                    if(!strlen(inputtext))// daca nu a scris nimic la parola
                            return ShowPlayerDialog(playerid, DIALOG_LOGIN, DIALOG_STYLE_PASSWORD, "Parola incorecta!", "Te rog sa iti introduci parola corecta, pentru a te loga pe server.", "Logare", "Exit");// ii va da dialogul cu login cu mesajul specific
                    // daca se va trece peste aceasta verificare se vor face urmatoarele:
                    mysql_format(handle, query, sizeof(query), "SELECT * FROM `conturi` WHERE `Nume`='%e' AND `Parola` = '%e'", GetName(playerid),inputtext);// va fi selectata parola de la tabelul cu conturi
    mysql_tquery(handle, query, "OnLogin", "i", playerid);// se va face apel la baza si se va interoga CallBackUl OnLogin (Tquery = take query sau ia interogare in romana)
                }
                return 1;
            }
        }
        return 1;
    }[/ltr]



     
    Acum , ca am facut dialogurile , vom crea calback-urile care se interogheaza la dialogurile de mai sus.
    Vom crea callback-ul pentrul dialogul de register.
     
    Acum , vom crea callback-ul la care apeleaza dialogul de login
     


    [ltr]forward OnLogin(playerid);// definim callback ul
    public OnLogin(playerid)// facem publicul
    {
        new rows, fields,temporar[200];// definim randurile si domeniile, iar temporar se va folosi la extragerea stringurilor
        cache_get_data(rows, fields);// facem interogarea lor
        if(rows)// daca playerul are randuri(adica daca are cont creat, odata cu contul se creeaza randurile)
        {
            //deci daca are randuri
            cache_get_field_content(0, "Parola",temporar), format(P_Data[playerid][pParola], 25, temporar);// i se vaextrage parola si i se verifica daca coincide cu numele. Se foloseste new-ul temporar pentru extragerea parolei, ea retinandu-se temporar(pana cand se deconecteaza jucatorul)
            P_Data[playerid][pID] = cache_get_field_content_int(0, "ID");// i se vaextrage ip-ul
            //un exemplu ar fi , daca are Admin , va fi ceva de genu P_Data[playerid][pAdmin] = cache_get_field_content_int(0,"Admin)"; i se va extrage din baza de date levelul de admin si i se va returna pe server, mai precis, cand se conecteaza are levelul de admin , care i-a fost setat de owner
            SpawnPlayer(playerid);// si se va da spawn
        }
        else// altfel , daca parola este gresita
        {
            ShowPlayerDialog(playerid, DIALOG_LOGIN, DIALOG_STYLE_PASSWORD, "Parola incorecta!", "Te rog sa iti introduci parola corecta, pentru a te loga pe server.", "Logare", "Exit");// ii va da dialogul cu mesajul specific.
        }
        return 1;
    }[/ltr]



    Iar la final punem la OnGameModeExit();


    [ltr]public OnGameModeExit()
    {
        mysql_close( handle ) ;// deconectam serverul de la baza de date, daca se inchide
        return 1;
    }[/ltr]



    Acum , o sa recapitulam.
    Playerul are nevoie de ID, Nume, Parola si IP, deci 4 coloane in tabel.
    Tabelul se numeste "conturi", deoarece interogarea se face acolo "mysql_format(handle, query, sizeof(query), "SELECT * FROM conturi"-conturi este tabelul unde vor aparea ID ,Nume, Parola, IP
    Baza de date se numeste "bazadate" din: #define mysql_db "bazadate"
     
    O sa va arat acum cum se creaza tabelul.
    Pasul 1. Definim baza de date cu numele "basedate":

    Pasul 2: Se selecteaza noua baza:

    Pasul 3: Se creaza tabelul cu cele 4 coloane:

    Pasul 4: Se definesc coloanele , cu fiecare setare

    La tip    INT = intenger= numar de cifre.
                 Varchar = string = sir de caractere(litere)
    la Lungimea / setare se selecteaza cat spatiu se acorda, adica cate caractere incap maxim in acel tabel
     la id va fi maxim 9999999999(sun 10 cifre consecutive de "9", adica acel numar va fi maximul de playeri care pot avea cont)
     la nume, se va putea salva doar numele care contine doar 25 de caractere(adica daca numele depaseste 25 litere, doar primele 25 se vor salva)
    la interclasare la Varchar , mereu sa puneti latin1_sweadich_ci, de ce, asta nu pot spune nici eu , dar , stiu ca asa trebuie
    La ID tot timpul sa bifati casuta "A_I(auto Increment)" care va genera singur id-ul, altfel nu va merge tabelul conturi
     
    Asa ar trebui sa va arata , atunci cand va inregistrati:

     
    Atentie tutorial creat 100% de Shower &

    WiDuAlK

    Nerespectarea creditelor va duce la sanctiuni!

    FiveGame RPG

    FiveGame RPG


    Shower
    Fundator
    Fundator

    Mesaje : 168
    Data de inscriere : 11/10/2015
    Varsta : 23

    Sus In jos

    Re: Tutorial Register/Login MYSQL R39

    Mesaj Scris de Andu la data de 4/6/2016, 08:08

     Felicitari pentru munca depusadaca este creeat de tine! +1

    FiveGame RPG

    FiveGame RPG


    Andu
    Administratori
    Administratori

    Mesaje : 367
    Data de inscriere : 02/10/2015
    Varsta : 23
    Localizare : Neamt

    http://fivegame.amforum.net

    Sus In jos

    Re: Tutorial Register/Login MYSQL R39

    Mesaj Scris de Vizitator la data de 18/6/2016, 17:16

    Multumesc. Aprecez efortul

    Vizitator
    Vizitator


    Sus In jos

    Re: Tutorial Register/Login MYSQL R39

    Mesaj Scris de Shower la data de 25/6/2016, 23:46

    mltumesc !

    FiveGame RPG

    FiveGame RPG


    Shower
    Fundator
    Fundator

    Mesaje : 168
    Data de inscriere : 11/10/2015
    Varsta : 23

    Sus In jos

    Re: Tutorial Register/Login MYSQL R39

    Mesaj Scris de Continut sponsorizat Astazi la 17:20


    Continut sponsorizat


    Sus In jos

    Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus

    - Subiecte similare

     
    Permisiunile acestui forum:
    Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum